ABOUT US

DESPRE


Universitatea POLITEHNICA din București vă așteaptă cu bucurie la cea de-a XII-a ediție a târgului educațional POLIFEST, un eveniment unic prin care promovăm educația, inovația și tehnologia.

Unde?

  • Splaiul Independenței 313, București

Când?

  • 20-22 aprilie
  • 10:00-17:00


POLIFest


POLIFEST creează o punte între elevi, studenți, cadre didactice, specialiști, cercetători și companii. Cu o oferta educațională diversă și absolvenți cu rezultate de excepție, Universitatea POLITEHNICA din București pregătește specialiștii viitorului.

 

Vă așteptăm la POLIFEST pentru a face cunoștință cu reprezentanții facultăților, ai asociațiilor studențești și ai celor mai mari companii. Veți afla detalii despre specializările din cadrul facultăților UPB, despre preadmitere/admitere,  dar și despre importanța profesiei de inginer pe piața muncii și în societate. Vă invităm să ne cunoaștem!


CEA MAI MARE COMUNITATE DE INGINERI

Peste 1.800 de cercetători și cadre didactice, 100.000 de studenți și absolvenți ai UPB, dar și mii de elevi pasionați de domeniul ingineriei sunt așteptați să participe la cel mai mare târg educațional.

COMPANII SI INSTITUTE DE CERCETARE

Peste 70 de companii și institute de cercetare se vor reuni sub cupola Rectoratului pentru a comunica cu vizitatorii despre inovație prin tehnologie, despre perspectivele unei cariere în inginerie.

DEPARTAMENTE DIN UPB

Reprezentanții departamentelor din UPB vă așteaptă pentru a vă povesti despre toate serviciile de care veți beneficia ca student al universtității noastre: Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră,  Agenția de Plasare a Forței de Muncă – PoliJOBS, Centrul de Afaceri și Antreprenoriat
Biroul Erasmus și comunitatea EELISA.

ASOCIAȚII STUDENȚEȘTI

Voluntari din toate facultățile UPB își așteaptă viitorii colegi pentru a le prezenta toate beneficiile implicării în activități extracurriculare și de voluntariat. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu cea mai frumoasă perioadă a vieții: studenția!

FACULTĂȚI UPB

Reprezentanții celor 15 facultăți din cadrul UPB sunt nerăbdători să prezinte participanților oferta educațională a celei mai prestigioase școli de ingineri din România

 

Student #UPB pentru o zi


La POLIFEST, elevii vor avea posibilitatea să experimenteze viața de student. Cele 15 facultăți din UPB își vor deschide porțile pentru vizite în laboratoarele si amfiteatre, inclusiv pentru a lua parte la cursuri și pentru a afla mai multe despre ce înseamnă o carieră în inginerie

FACULTĂȚI

Games of Science este un proiect de promovare a comunicării științei pe înțelesul publicului larg, constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de ştiinţă: cercetători, masteranzi, doctoranzi, la capătul cărora participanții se întrec într-un concurs inedit de prezentări științifice. Câştigătorul finalei naţionale va primi un premiu de 2000 EUR, la care se vor adăuga alte premii şi produse din partea partenerilor.

În cadrul trainingului participanții învață să vorbească în public, afla cum să-și folosească emoțiile pentru a fi mai convingători, exersează prezentarea subiectelor complexe ale cercetărilor proprii în limbaj simplu și se pregătesc să concureze în formatul specific al Games of Science: runde eliminatorii de prezentări de 15, 30, 60, 120 şi 180 de secunde.

Concursul „Games of Science” are un format original, dezvoltat de specialista în comunicarea științei Ada Roseti cu obiectivul de a încuraja tinerii care au sau își doresc o carieră în cercetare să se antreneze împreună pentru a putea explica idei și procese complexe pe înțelesul publicului.

Pentru inscriere în competiție APLICA AICI!

TECHALLENGE

COMPETIȚIE DE PROIECTE ÎN DOMENIUL ENERGIEI DESTINATĂ STUDENȚILOR ȘI ELEVILOR

Lansare proiect - 20 aprilie, Ora 11:00, Amfiteatrul Radu Voinea AN010

Competiţia, sponsorizată de Compania Honeywell Romania, vizează Tehnologiile viitorului în "Smart City" şi Industria 4.0.

Sunt vizate acele direcţii care abordează concepte aferente unui oraş inteligent: calitate ridicată a vieţii, dezvoltare durabilă, digitalizare, descentralizare, impact redus asupra mediului. De asemenea, se vizează acele direcţii care transformă unităţile de producţie în „fabrici eficiente energetic şi inteligente”.

Premii totale de peste 50.000 lei

Contact: techallenge@upb.ro

Site: https://techallenge.upb.ro/

GALERIE